Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، رضا کرمی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نشست «شهرهای زیست‌پذیر و تاب‌آور فراگیر برای همه» در برج میلاد، با بیان اینکه بحث تاب‌آوری و هوشمندسازی دو موضوع ضروری و مهم برای شهرهای در حال توسعه هستند، اظهار کرد: موضوع تاب‌آوری باعث می‌شود کشورهای در حال توسعه عقب‌گرد نکنند و در مسیر مناسب حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اقسام تاب‌آوری توضیح داد: تاب‌آوری پیرامون مسایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی وجود دارد. به عنوان مثال ما هم‌اکنون در بحث اقتصادی تاب‌آوری را حس می‌کنیم البته این میزان تاب‌آوری به اندازه‌ای که باید به نظر نمی‌آید و باید تقویت شود. اقتصاد مقاومتی به معنی اقتصادی تاب‌آور است.  

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تأکید بر این نکته که زیرساخت‌ها باید تاب‌آور شوند، اضافه کرد: عمده عدم تاب‌آوری در کشور ما به دلیل غفلت از مخاطرات است. شهر تهران را مخاطرات طبیعی از جمله زلزله، سیل و فروریزش‌ها تهدید می‌کنند. وقتی با این مخاطرات مواجه می‌شویم آسیب‌پذیری ما بالا می‌رود و در برخی از شهرهای بزرگ دنیا نیز این مشکلات وجود دارند. البته این نکته حائز اهمیت است که تاب‌آوری در شهرها به عملکرد ما در گذشته برمی‌گردد. وقتی با بحران مواجه می‌شویم به عنوان مثال سیل یا زلزله، عکس‌العمل‌های مردم نیز نسبت به این مخاطرات خود مخاطره‌آمیز است. به عنوان مثال زمانی که در ملارد زلزله آمد و فاصله زیادی با تهران داشت تهرانی‌ها به خیابان‌ها آمدند و فردای آن روز نه به دلیل زلزله بلکه به دلیل آلودگی هوا بیش از ۵۰ نفر فوت شدند.  

کرمی با اشاره به راه‌اندازی سامانه هشدار سریع زلزله در شهر تهران، توضیح داد: با راه‌اندازی این سامانه وقتی موج از نقاط دوردست به سمت تهران حرکت می‌کند ما چند ثانیه زودتر متوجه می‌شویم و این موضوع را به دستگاه‌های ذیربط اطلاع می‌دهیم. این سامانه یکی از مصداق‌های هوشمندسازی است.  

وی با اشاره به راه‌اندازی حسگرهای باران‌سنج به منظور هشدار برای وقوع سیل، اضافه کرد: این سنسورها در بالادست نصب شده و اگر احتمال وقوع سیل وجود داشته باشد سریعاً اعلام می‌کنند.   

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه سنجش خسارات ناشی از زلزله، اضافه کرد: این سامانه میزان آسیب‌پذیری نقاط مختلف شهر تهران را نشان می‌دهد تا در صورت لزوم نیروهای امدادی سریع‌تر به آن منطقه ورود پیدا کنند.  

کرمی با اشاره به استفاده از سامانه پایش وضعیت تهران تصریح کرد: این سامانه وضعیت مخاطرات شهر را رصد می‌کند و در صورت لزوم می‌توان با استفاده از آن از آسیب‌پذیری‌ها جلوگیری کرد.  

کرمی تأکید کرد: ما در این وضعیت دست کمک خود را به سوی کشورهای همسایه و دوستان‌مان در شهرهای مشابه دراز می‌کنیم و این آمادگی را داریم تا تجربیات خود را با آن‌ها به اشتراک بگذاریم.

کد خبر 461364 برچسب‌ها زلزله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۷۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی

نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود. این کنفرانس با تمرکز بر کلانشهرها، به ویژه تهران، به دنبال ارائه راه‌حل‌های عملی برای ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن در برابر زلزله خواهد بود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدحسن بازیار؛ رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزل، در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار کرد: نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی از 18 تا 20 اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه 6 سخنران کلیدی خارجی و جمعاً 458 مقاله (415 داخلی و 43 خارجی) در این کنفرانس حضور خواهند داشت، افزود: از این مقالات، 211 مقاله به صورت شفاهی و 204 مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محورهای اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از 15 کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهرهای ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، 16 کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به وقوع زلزله‌های اخیر با بزرگی بیش از 4 در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، پدیده‌ای دائمی است که از گذشته وجود داشته و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه باید یاد بگیریم چگونه با کمترین تلفات با زلزله زندگی کنیم، به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران اشاره کرد و گفت: این دوره ابتدا 120 سال، سپس 150 سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، 175 سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: زلزله 2000 سال قبل بم در منطقه‌ای رخ داد که پیش از آن سابقه زلزله نداشت.

وی اضافه کرد: با وجود گسل‌های فعال در شمال و جنوب تهران، وقوع زلزله بزرگ در این شهر حتمی است و باید با در نظر گرفتن همه جوانب، برای این موضوع آمادگی لازم را داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیانیه حماس صهیونیست‌ها را به خیابان‌ها کشاند
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • تردد تهرانی‌ها در این مسیرها ممنوع!
  • تردد تهرانی‌ها در این مسیرها ممنوع
  • تردد تهرانی‌ها در این مسیرها ممنوع/ اعلام مسیرهای جایگزین
  • تقسیم استان تهران / استان تهران غربی : شهریار، ملارد، بهارستان و پرند / استان تهران شرقی : ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک